living_lab

Projekt Solar Decathlon

Et living lab er en metode til at teste koncepter i en realistisk eller semi-realistisk testmiljø.
Målet med et living er:

  • udforskning
  • eksperimentering
  • evaluering

af innovative idéer.

Team DTU’s mål

Vores mål living lab’et er:

  • udforske byggeprocessen
  • at teste ideer, løsninger, scenarier, koncepter og beslægtede teknologiske komponenter/produkter i “real life use cases”.

Studieprojekt

The Solar Decathlon er også et projekt for studerende, som kan få et indblik i, hvordan alle aspekter af et byggeprojekt skal gå op i en højere enhed.

DTU’s Blue Dot projekter er drevet af studerende, som kommer fra forskellige studieretninger, semestre og studieplaner. Her arbejder de med en ingeniøropgave, som er større end de enkelte studieplaner, de enkelte semestre, men er til gavn for samfundet.

‘Blue Dot’ referer til jordkloden, som i sig selv er stor, men også er lille når den ses fra rummet af. Tilsvarende kan store ideer være enkle og håndgribelige set ude fra, men kan være mere komplekse når man ser dem inde fra.

Sådan referer ‘Blue Dot’ også til ingeniørens overblik og evnen til at det i det store perspektiv, og samtidig med, at de kan dykke ned i de mindre detaljer for at løse problemer og udfordringer.

Vigtigheden af disse projekter er stor, da de studerende udover at lære en masse, får en forståelse for at arbejde som en ingeniør i praksis med den viden de har, og være en del at et større projekt.

“Når man som DTU-studerende deltager i et Blue Dot Project, får man i allerhøjeste grad mulighed for at omsætte sin teoretiske viden til praksis. Alle projekterne bygger på en høj grad af ingeniørfaglighed, så teorien er i orden. Og samtidig skal man få ting til at fungere ’i virkeligheden’, hvilket jo er ingeniørens fornemste opgave.

Udbyttet for de studerende er mangfoldigt: De arbejder i team, de arbejder på tværs af faggrænser, de samarbejder med industripartnere, og de lærer både projektledelse og problemløsning i praksis”.

Martin Vigild, Dekan, DTU

Konkurrencen Solar Decathlon

The European Solar Decathlon, SDE, er en konkurrence mellem 16 universiteter og 12 lande, hvor der bliver designet, udviklet og konstrueret et bæredygtigt hus.

SDE 2019 ligger vægt på ​​renovering ved hjælp af nye og moderne teknologier og en kombination af moderne og genanvendelige materialer. Med det for øje er der også fokus på indretningskomfort, sæsondesign og arkitektonisk kvalitet i integrationen af ​​materialer og teknologier.

Solar Decathlon er mere end bare en konkurrence. Det er en intensiv læringsoplevelse for studerende, forbrugere og husejere.

SDE 2019 finder sted i Szentendre i Ungarn. Szentendre ligger ikke langt fra hovedstaden, Budapest, langs Danube. Byen er rig på arkitektonisk og cultural arv.

Close Menu